The orchid is blooming!

Kirjoittelin aiemmin orkideasta, jonka pelastin kuolinjäämistöstä ja joka vuoden jälkeen yllättäen tekikin nuput. Ystäväni Ansu osasi arvata, että koska nuput olivat tummat, kukka saattaisi olla violetti tai pinkki. Hän oli oikeassa. Eilen työpäivän aikana kukkanen oli avautunutkin kokonaan! Kaunis, purppuraviolettinen kukinto. Ja minä pälli onnistuin toisesta orkideasta kuivan varren katkoessani sohaisemaan yhden terälehden irti kukka-parasta. :( Tuli hetkeksi kovin paha mieli. Mutta siinäpä kaunokainen silti sinnittelee onneksi.

Tunnistus onkin toinen asia. Minä en tiedä näistä oikein mitään. Osaisikohan joku auttaa löytämään oikean lajikkeen?

Previously I wrote about my orchid that I saved. Now it started to bloom but I don't know what's the species. If you know what this beauty (that I allready managed to mutilate... -_-) is, please tell me so that I can take care of it as it demands.


Kukka ei ole väriltään tasapintainen, mutta ei myöskään hirveän voimakkaasti kuvioitu. Pieni napukka keskustassa on kirkas pinkki, kärjestään valkoinen, ja keskustassa on keltaisia ripoteltuja raitamaisia pisteitä, ei kovin selkeänä kuviona. Muut terälehdet ovat melko tasareunaisia, mutta kaksi yläviistoon suuntautuvaa ovat hiukan pitsireunaisempia. Ei voimakkaasti kuitenkaan. Erikoisena piirteenä niissä pitsisissä terälehdissä on ikään kuin pienet piikit keskellä.


Jos tiedät, mikä tarkka lajike on kyseessä, kerro ihmeessä, niin osaan hoitaa pienokaistani paremmin. :)
- Shadow Self

Comments

  1. Perhoskämmekkä se on, Phalaenopsis, ja oikein nätt! Tarkkaa lajia noille ei voi sanoa, koska ovat jalostusmuotoja, eri värit eri lajikkeita jne. Orkideaksi tuo on verrattain leppoisa hoidettava, semmoisella perushoidolla menee. Netissä on varmasti paljon hyviä ohjeita, jos haluaa vielä tarkemmin katella. :)

    ReplyDelete
  2. ...Ja niitä perhoskämmekästä jalostettuja lajikkeita voi myös koittaa googlailla, jos kuvia vertailemalla löytyisi saman suuntainen! Aamumoodilla ei osaa tätä kommentoitiakaan sit yhtään turhan hyvin. Eri lajikkeiden välillä hoitoeroja ei tarvi näissä kuitenkaan murehtia, erot niiden välillä ovat nimittäin tosiaan lähinnä ulkonäöllisiä.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Endometrioosi

Hair color tips

Review sponsored by EMP: Melissa Waist Coat, Blacklace cardigan & Lady Gothica