Meikkaaminen ei ole pakollista - se on hauskaa!

Paluumatkalla elokuiselta Lapin road tripiltä.Talvisin sitä on yleensä vähän kalpea.
Mutta se on asia, josta pidän!
Aina silloin tällöin joku tulee luokseni ja haluaa antaa erikoisen kehun: "Muista, että sä olet hyvä just tollaisena. Et sä tarvitse sellaista määrää meikkiä. Sä olet kaunis juuri noin. Usko itseesi! Olet upea nainen ilmankin jaadajaa..." Hmm. No tuota. Kiitoksia ihan kauniista sanoista, onhan tuo toki kohteliaisuus. Muttamutta. Jos vain pidän kasvotaiteesta?

Kyseinen kehu saa minut aina hieman hämmentymään. On vaikea vastata ihmiselle, joka sanoo, että hei, sä riität ilman meikkiäkin. Olettamus on silloin kaiketi se, että koen itseni riittämättömäksi. Tulee kuva ajatusmallista, että tummaa meikkiä käytetään, jos itsetunto on huono. Asia ei ole kuitenkaan niin. En käytä meikkiä siksi, etten kokisi olevani kaunis ilman sitä. Niin on ollut ehkä joskus, mutta ei oikeastaan enää. Toki esimerkiksi ihossani on yhä muinaisen aknen jälkiä pieninä arpina, mutta eipä se maailmaa kaada enää samoin kuin joskus teininä. Pieni ehostus nyt tekee ylipäänsä aina ihan hyvää, mutta ei minun tarvitse laittaa pakkelia kauppakäynnille tai vain keskustassa käväistessäni. Se nyt vaan on miellyttävämpää. Miellyttävyyskin on oikeastaan vain yksi syy.

Mitä tulee puolestaan kysymykseen meikin määrästä, suosittelen lämpimästi lukemaan FUCK YEAH SOFIA! -blogista postauksen Barbie Girl, joka käsittelee mm. yleistä luuloa siitä, että luonnollisessa meikkityylissä meikkiä olisi määrällisesti aina vähemmän. (Mahtava entry ja hauska blogi muutenkin!)

Omalla kohdallani kyse lie siis pikemminkin meikin tummuudesta.
Tumma meikki herättää toki muunkinlaisia ajatuksia ja kysymyksiä.

Tyypillisiä ovat seuraavanlaiset luulot:

- Tummalla meikillä kätketään jotain mystistä sisäistä epävarmuutta
- Arkimeikkiin menee tunti tai kauemmin.
- Käytän tummaa meikkiä, koska luulen olevani oikeasti ruma.
- Käytän tummaa meikkiä, koska olen oikeasti ruma.
Itselläni herää enemmänkin seuraavanlaisia ajatuksia:

- Käytän tummaa meikkiä, koska pidän tummasta.
- Käytän tummaa meikkiä, sillä pidän rock/goth/punk -tyyleistä.
- Joskus voin käyttää meikkiä, koska nätistä voi evolvata drop-dead-gorgeousiin. Veikkaan, että se olisi monestakin hauskaa toisinaan!
- Meikkaan ylipäänsä, koska se on hauskaa.
Yleensä käytän arkimeikkiin 10 minuuttia. Jos tahdon kikkailla, saan siihen toki menemään aikaa.
- Meikkaaminen on rituaali: omalla kohdallani se sisältää kaakaon/kahvin/teen juomista ja musiikin kuuntelemista. Joskus voin seurata jotakin sarjaa samalla.

Meikkitaide on nimenomaan taidetta. Siitä voi saada samanlaista rentouttavaa tyydytystä kuin maalaamisesta tai piirtämisestä. Värien yhdistely, viivojen hiominen täydelliseksi ja vielä "alustan" huomioon ottaminen on kiehtovaa ja vaatii silmää. On ihmisiä, jotka eivät koskaan
opi piirtämään. On myös ihmisiä, jotka eivät koskaan opi käyttämään nestemäistä lineriä. Meikkaaminen on yksinkertaisesti minun suklaani. En ehkä tarvitse sitä, mutta ai saatana miten ihanaa se on! <3

- Shadow Self

Comments

 1. Kiitos, puhut niin asiaa, että tekee mieli linkata tää omaankin blogiin. En ole kummoinen meikkaaja, mutta kuulen sitäkin enemmän tätä "et sä tarvi meikkiä"...
  Hatunnosto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anna palaa! :) Saa linkkailla vapaasti. Kiitos kovasti! ^^

   Delete
 2. Aamen! olen täysin samaa mieltä :D Itseä myös ihmetyttää monesti nää ilman meikkiä ja meikin kanssa kuvat, kun kaikki on siellä kiekumassa (varsinkin naiset!!)että ilman meikkiä on kauniimpi ja plaa plaa, varsinkin silloin kun kysessää on oikeasti ihan tavallinen pulliainen josta saadaan meikillä esiin oikea kaunotar piirteitä korostamalla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo. :) Monesti kun me kaikki olemme loppupeleissä tavallisia pulliaisia. Ne viehättävät piirteet vaan voi tuoda juurikin esiin sieltä. ^^

   Delete
 3. Hyvä postaus ja kiitti linkkivinkistä!

  ReplyDelete
 4. Loistava teksti, kiitos tästä. Olen kuullut samanlaisia kommentteja monta kertaa ja minä meikkaan vaaleilla sävyillä (tuskin kuitenkaan vähemmän kuin tummilla meikkaavat). Se on aamun rutiini, joka rauhoittaa ja on osa aamua (missä välissä sitä kahvinsa muuten joisi?). Jatkakaamme siis meikkaamista rutiinina ja itseemme tyytyväisinä!

  ReplyDelete
 5. Todella hyvä postaus! Itselläni on sitten taas just se että mä tarvitsen meikkiä tunteakseni itseni nätiksi. Mut kyllä mä pärjään ilmankin, läheisten ihmisten seurassa/yksin. Mutta mä saan itsestäni siedettävän näköisen jo kevyellä meikillä, tummempi meikki taas... No sinä kuvailit sen juuri täydellisesti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! Ja joo, nuo tunteet jakaa todennäköisesti hyvin moni. :)

   Delete
 6. mahtava toi yks kuva XDD toi nimenomaan kertoo siit et sul on hyvä itsetunto, kun uskallat laittaa tollasen kuvan! ei se oo niin nuukaa. ja just, meikkaaminen on osa tyyliä myös, samallalailla sillä voi ilmasta itseensä kuin vaatteillakin =) meikkaaminen on kivaa. eikä siihen todellakaan mene kauaa välttämättä. ja mä itse haluan tuntea olevani kaunis ja tietyntyylinen, vaikka muut hyväksyisivätkin mut ilman meikkiä. tulee heti paljon itsevarmempi olo. joo, kai mä oon sellanen tapaus, jonka itsetunto ei ole hyvä, mutta meikkaaminen ei kerro vain siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, joo. :D Itselleen pitää osata nauraa ja joskus, jos joku muu aiheuttaa hallaa, pitää osata nauraa myös toisille. Naura - ja maailma nauraa kanssasi. <3 Ja tuo on hyvin sanottu, että vaikka meikkaaminen olisi liitoksissa itsetuntoon, mutta ei se ole ainoa syy sille, miksi joku laittaa meikkiä.

   Delete
 7. Näinhän se menee. :) Itsekin kuulen tuota joskus, mutta siinäpähän kommentoivat, kai sekin on tavallaan kohteliaisuus.

  Tuli tuosta sun tokaylimmän kuvan tekstistä mieleen, että juuri tuosta kalpeudestakin sain varsinkin nuorempana tosi paljon kuittailuja. Varsinkin toinen mummoistani tykkäsi lauseista "Pieni päivetys näyttäs sullakin hyvältä." ja "Käypä vähän auringossa ettet näytä noin kalkkilaivan kapteenilta!" .... Entä jos mua ei se rusketus kiinnosta, ja haluan olla kalpea? :D Koomisinta koko hommassa on, että jotkut näistä itsensä grillaajista omassa lähipiirissäkin käyttäytyvät luonnostaan tummempia ihmisiä kohtaan sit taas melko rasistisesti, ei voi heitä kovin järjen jättiläisiksi kutsua muutenkaan.

  ReplyDelete
 8. Tää oli ihan huippu teksti! :) Tekisi mieli näyttää tää sun teksti muutamalle tutulle ja sanoa, että tässä on syy myös minulla, miksi haluan meikata tummemmin :D Ei tätä asiaa olisi voinut paremmin enää pukea sanoiksi :)

  Hei, pakko kysyä, että osaisitko suositella joitain hyviä kajaaleja, joita itse käytät? Olen käyttänyt jo tovin m.a.c in kajaalia ja lumenen eyelineriä... mutta mietin yhä, että olisiko jotain vieläkin parempaa :)

  ReplyDelete
 9. Aa meikkaus. <3 Rakastan sitä, olen aina rakastanut. :) Nimenomaan tumma ja dramaattinen meikki on myöskin sydäntä lähellä ja siinä olen yksinkertaisesti minä. Aloitin meikkaamaan vahvasti jo nuorena (jo 12-vuotiaana, vuotta aiemmin kokeilin luonnollisempaa tyyliä ja en pitänyt) ja sehän se aiheutti närää varsinkin vanhemmissa ihmisissä että mitä nyt tuon ikäinen vielä meikkaa ja noin paljon. No enhän minä olisi tarvinnut, mutta halusinpa vaan. Ei siinä sen syvempää syytä ollut. Se vaan tuli jotenkin vaistomaisesti nuo meikkien ostot. Sanoin silloin, ja sanon edelleen, että omapahan on naamani eikä se muille kuulu millaista meikkiä ja miten paljon sitä käytän! Luonnollisesti tilannetajuisesti meikkailen kuitenkin. Luin jo tuolloin nuorena lehdistä ihan perusteita meikkauksesta, harjoittelin paljon. Siitä se lähtee, vain tekemällä. :)
  Aika harvoin olen ihmisiltä saanut negatiivista palautetta meikkaustyylistäni ja silloinkin jotain mutinaa johon olen vastannut jotain tyyliin "ei ole kaikkien juttu". Osaan olla ilman meikkiäkin. Ja kyllä, minulla on hyvä itsetunto. Itse asiassa normaali suomipulliaista parempi. Meikkaus se vaan on niin ihanaa ja rentouttava tapa. Ärsyttää vaan kun täällä suomessa on sellainen ilmapiiri että ei mukamas saisi olla liian laitetun näköinen.. keneltäköhän se oikeasti on pois että meikäläinen sutii jonain päivänä punaista huulipunaa ja kissarajausta silmiin?! Tai kuka tahansa muu. Ja minnuu kanssa ärsyttää tämä kun joidenkin pitää avautua tästä omasta kalpeudesta. Pidän siitä, enkä halua ihosyöpää. Rusketus on rumaa. Eikä palanut ihokaan ole kaunis, todellakaan.

  Ihana postaus. <3

  ReplyDelete
 10. Hauska ajatella, että jos kulkis tuolla juurikasvussa ja kotivaatteissa ilman meikkiä, vois joku luulla että asiat on jotenki huonosti. "varmaan narkki tai jotain". Varsinkin jos ois vielä lävistyksiä ja tatuointeja, ja värjätty tukka, mutta kulkis ilman meikkiä. Musta on kiva että asiat on hyvin ja mieluusti sen viestiii muillekin.

  Mielelläänhän sitä on nätimmän näkönen, sekin on vähän sellaista eräänlaista darwinismia, että kauniimmat pärjää täällä vähän paremmin ja meikki auttaa siihen. Sanoisin kuitenkin että meikki vain korostaa niitä omia piirteitä, kyllä liika on aina liikaa. Paljon meikkiä näyttää liialta jos se on epäsiististi tai mauttomasti laitettu...Raja on siinä että miten se meikki sitten sopii ja osaako laittaa nätisti (kuten sinä osaat).

  Hyvä kirjoitus!

  ReplyDelete
 11. Tosi asiallinen postaus! Silloin vielä kun mäkin käytin meikkiä, niin sain usein kuulla ettei tarvitsisi. Mutta mäkin tykkäsin meikata! Ja olin/oon omasta mielestäni myös hyvä siinä. Oli tosi ihana tehdä kauniita luomivärejä, varsinkin itselle, kun on tuo luomen ja kulman väli niin suuri. En taas yhtään nauttinut meikata silmiä, jotka olivat pienet ja kuopassa tai joissa oli raskas luomi. Halusin sellasen selkeen pohjan :D

  Nykyään sitte taas en meikkaa enää oikeeestaan kuin pari kertaa vuodessa :( Haluisin kyllä enemmän, mutta ei ole syytä. En käy missään. Tänään oli kivaa meikata, kun oli lääkäri. Ihan vaan sai syyn meikata, koska meni ihmisten ilmoille :D Ja totta, mulla oli todella kevyt meikki (näkyy mun tän päivän postauksessa), mutta silti siinä oli kasvorasva, meikkipohja, aurinkopuuteri ja ripsiväri. Pystyin jättämään kulmakynän pois kun kulmat on juuri värjätty. Ehdottomasti olisin tarvinnut valokynää, mutta aika ei riittänyt. Mutta totta on, että luonnollinen meikki on meikattu, eikä näyttäisi todellakaan hyvältä, jos ihan vain kiiltävään epätasaiseen ihoon laittaisi pelkän ripsivärin... Mutta sekin on vain mun mielipide :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Endometrioosi

Review sponsored by EMP: Melissa Waist Coat, Blacklace cardigan & Lady Gothica

My new job! ^^